- 15 Mart 2018
- Yayınlayan: Adres Patent
- Kategoriler: Genel, Patent
Hasan Yılmaz Tokuş ve Mevlüt Aydın tarafından üretilen inşaat malzemesi ısı kayıplarını ve yüksek yakıt giderlerini en aza indirecek.
Volkanik, doğal, organik ve inşaat sektöründe olmayan bir malzeme olduğunu söyleyen Hasan Yılmaz Tokuş, Özel karışımdan elde edilen bu mucize malzeme ile ürünün sıcak-soğuk geçirmediği gibi ses de geçirmediğini anlattı.
1200 DERECE YANMAYAN BİR ÜRÜN
Adres Patent’i ziyaret eden iş ortakları Hasan Yılmaz Tokuş ve Mevlüt Aydın, kendileri hazırladıkları inşaat malzemesine 600 derece ısı vererek ürünün yanmadığını uygulamalı olarak gösterdiler.
Adres Patent Merkezinde gerçekleşen görüşmede ürünü anlatan ortaklar, yazın güneş ışığından gelen sıcaklığın içeriye geçmeyeceğini, kışın da dışarıdan gelen soğuğun içeriye geçmeyeceğini anlattılar.
Mantolama sisteminin yandığını, strafor yanarak çıkaracağı kokunun insanı zehirleyerek öldüreceğini belirten Tokuş, ürettikleri ürünün saman ve volkanik malzemeden yapıldığını, “bu ürünü kullanarak ömür boyu kullanılabilecek volkanik doğal bir mermer türü malzeme ile binanızı kaplamış olacaksınız” dedi.
NENE TEKNOLOJİ
Nene teknoloji verdikleri ürünün özelliklerini aktaran iş ortakları, tamamen volkanik malzemelerle oluşturdukları malzemenin, ısı ve ses yalıtımı konusunda başarılı sonuç aldıklarını aktardılar.
Hasan Yılmaz Tokuş, “Bu malzemeyi biz volkanik doğal malzemeden binaların dışına mantolama şeklinde tamamen doğal yanmaz, ses ve su geçirmez ayrıca %70 ısı tasarrufu yapacak malzeme ürettik. Tamamen volkanik malzemelerden oluşturduk, içerisinde saman var. Samanı Mimar Sinan gibi işledik. Mimar Sinan’ın 462 sene evvel uyguladığı sistemin modernize edilmiş şeklidir. Mimar Sinan o zor şartlarda yapmış olduğu malzeme ses geçirmiyor, su geçirmiyor ve yanmayan bir malzeme üretmiş. Biz de 15-16 sene uğraşarak bu malzemeyi tatbik edecek duruma geldik. Doğada zehirli gaz çıkarmıyor, ultraviyole ışınları bu ürüne yansıdığı zaman birçok malzeme gibi yoğuşma yapıp bakteri üretip, bakteriyi mikroba dönüştürüp içerisinde yaşayan insanları hastalık getirdiği malzemeyi yok ediyoruz. Ayrıca doğaya da faydası olan bir malzeme… Yangında, depremde de oldukça insanlığa katkı sağlayacak bir malzeme. Beton ile kıyaslanınca 5/1’i ağırlığında, böylece betonlaşmanın verdiği zararı da engelleyecek çevre dostu inşaat bir malzemesi. Biz bu ürünün tuğlasını, kiremidini üreteceğiz” dedi.
İnşaatlarda kalfa ve usta olarak çalıştığını söyleyen Mevlüt Aydın, “Birçok malzeme kullandım hepsi fiyasko, tamamında kimyasal var. Eskiden nenelerimiz zamanında kullanılan saman, kil ile çok sağlıklı yaşıyorduk. Kars’a giderek Rusların yaptığı evleri ve baca sistemlerini inceledim. Mimar Sinan’ın eserlerini inceledim. Deneme yanılma yöntemi ile tecrübe sahibi olduk. Ar-Ge çalışmaları yaptık, 15 senedir ciddi harcamalar yaptık ve çok şükür başardık ve ürünü elde ettik. Biz dedik ki bu işe duyarlı iş adamlarına sağduyuya çağırıyor ve bu işe eğilmelerini istiyoruz. Ailemize vakit ayıramadık, emeğimiz ve kendi imkanlarımızla üretime geçtik. Kumburgaz’da kendi yerimizde malzememizi hazır hale getirdik. Kışın doğalgaz kullanımı tasarrufu yaptıracak, yazın ise klima kullandırmayacak. Türk mucitleri ve Türk ürünü olarak ülkemize armağan ediyoruz. Vatandaşımıza böyle bir imkanı sunuyoruz. Amacımız da buydu ve sonuca ulaştık” açıklamasını yaptı.
Binaların statiğini bozmayacak bir malzeme ürettiklerini belirten Hasan Yılmaz Tokuş, fiyatların da çok uygun olduğunu ürünün ciddi bir pazarı olduğunu söyleyerek, “Gözünüzün görebildiği tüm binalara yapılabilir. Yüzyıllarca aşınmayan bir malzeme olduğu için de birkaç yılda verdiği parayı kurtarır. Hatta bu ürünü Arabistan’da, Rusya’da, Etiyopya’da, tuzlu ve rüzgarlı havada 3-4 yılda dış cephesinin aşındığı Kaliforniya bile kullanılabilir” dedi.